Zakaj je »pink oktober« tako pomemben?

Tempo, ki ga narekuje sodobni svet, nam nenehno podaja naloge in cilje, ki jih »moramo« doseči. Ti cilji pa so v celoti dosegljivi le v virtualni realnosti. Sodobne ženske vse pogosteje dvomimo vase in v svoje sposobnosti, saj se primerjamo s spletnimi podobami vplivnic, ki so na videz popolne na vseh področjih. Hkrati pa zanemarjamo bistvo in sicer skrb za fizično in psihično zdravje.

Nenehen stres nam zagotovo ne pomaga. Bistveno k našemu zdravju in dobremu počutju pripomorejo majhne aktivnosti, v katerih uživamo in za katere si premalokrat vzamemo čas.

V Lišpariji pogosto razmišljamo o pomenu zdravja in dobrega počutja. Zato med našo ponudbo najdete storitve, namenjene lepotičenju, ki vas sprostijo, vas razvedrijo in vidno vplivajo na vašo samozavest. Vedno bolj pa se osredotočamo tudi na storitve, s katerimi preventivno skrbimo za vaše zdravje ter na svetovanje o ustreznih načinih, kako zaznati in preprečiti potencialne težave in bolezni.

  1. OZAVEŠČANJE

Del našega poslanstva je tudi ozaveščanje. Informiranost je ključna pri zaznavanju potencialnih zdravstvenih težav, prav tako pomembna pa je redna skrb zase in za svoje zdravje.

Globalni »pink oktober« ali rožnati oktober, kot ga poznamo pri nas, je namenjen širjenju ključnih informacij o raku na dojkah – najpogostejšo obliko raka pri ženskah. In ravno zaradi ozaveščanja ter preventivnih programov je njegovo zdravljenje zelo uspešno.

Med najpogostejše oblike raka nasploh pa sodi kožni rak. Tudi v tem primeru so ključni skrb za svoje telo, redno pregledovanje in opazovanje potencialnih sprememb na koži, preventivni zdravstveni pregledi ter premišljeno izpostavljanje soncu in – uporaba ustreznih zaščitnih sredstev!

2. POMEN PREVENTIVNE ZAŠČITE

Študij kože razkriva izjemno zanimiv svet. Kot strokovnjakinje na področju kozmetičnih in dermakozmetičnih storitev nas prav fenomen staranja kože posebej zanima. Predvsem zato, ker lahko nanj vplivamo.

Obstajata namreč dva tipa staranja. In sicer – intrizično staranje, ki je neizogibno in je vezano na naše gene, ter ekstrizično staranje kože, ki ga povzročajo vplivi iz okolja in naš življenjski slog.

Na intrizično staranje ne moremo vplivati. Zaradi manjše tvorbe kolagena naša koža namreč že kmalu po 20. letu postaja vse manj elastična in manj sijoča. Najbolj vidni znaki intrizičnega staranja so gubice in manj čvrsta koža na obrazu.

Ekstrizičnemu staranju pa se lahko izognemo! Med najpomembnejšimi dejavniki, ki pripomorejo k vidnemu staranju kože, je nedvomno prekomerno izpostavljanje soncu ter izpostavljanje soncu brez ustrezne zaščite. Zgubano, nezdravo kožo prav tako povzročajo kajenje, neuravnotežena prehrana, premalo gibanja in premalo spanja. K prehitremu staranju kože pa pripomore tudi neustrezna dnevna nega.

Na ekstrizično staranje torej lahko vplivamo in tako poskrbimo ne le za lepo, pač pa tudi za zdravo kožo. In kaj je najbolj zanimivo? Da ekstrizično staranje predstavlja kar 70 – 80 % znakov staranja.

 

Možnost za lep in zdrav videz imamo v svojih rokah in naša odgovornost je, da se informiramo, si vzamemo čas zase in poskrbimo za svoje zdravje. Saj je najboljša žena, partnerka, hči, mama, prijateljica, … lahko le ženska, ki je zadovoljna, spočita in zdrava.

3. SVETOVANJE NAŠIH STROKOVNJAKINJ

V Lišpariji posebno pozornost namenjamo izobraževanju na področju zdravja in lepega videza kože, zato pri vseh negah uporabljamo le preverjeno kakovostne produkte. Enako pomembni in skrbno izbrani pa so produkti, namenjeni zdravljenju, negovanju in zaščiti vaše kože, ki jih ponujamo na naših prodajnih policah.

Za ustrezno domačo nego je namreč glavnega pomena izbira izdelkov, ki ustrezajo vašemu tipu kože, zato smo v Lišpariji na voljo tudi za individualno obravnavo in svetovanje, da bo vaša koža sijoča in zdrava, vi pa zadovoljni in brez skrbi!

Zagotovite si svoj termin v Lišpariji, kjer vas bomo razvajali in poskrbeli za vas in vašo kožo, vi pa se boste lahko vsaj malo sprostili in odmislili vsakdanje skrbi!

Da pa vam bo v življenju še bolj udobno in ne boste potrebovali tekati od trgovine do trgovine, smo za vas pripravili spletno trgovino Lišparija, kjer lahko iz udobja doma naročite vse potrebne izdelke za zdrav in sijoč videz.

TUKAJ POGLEJ KAJ VSE JE NA VOLJO V NAŠI SPLETNI TRGOVINI!

Rezervirajte si svoj termin še danes