permanentno lakiranje

estetska in medicinska pedikura

V kolikor imate kakršnekoli težave s stopali in nohti na nogah (vraščeni nohti na nogah, otiščanci, trda koža, razpokana koža na stopalih,…) svetujemo obisk in posvet s strokovnjakom ter redno obiskovanje kozmetičnega salona, vsaj dokler težave popolnoma ne izginejo.

Zakaj je pedikura sploh tako pomembna? Že nepravilno krašenje nohtov lahko povzroči velike nevšečnosti. Pomembno se jih je torej lotiti na pravi način. Ta pa je odvisen od osnovne oblike nohta.S pravilnim pristopom tako rešimo težavo vraščanja nohtov. Nadalje se pedikura posveča koži na petah, ki je navadno trda in lahko tudi boleča. S pravilnim in rednim odstranjevanjem trde kože na petah preprečujemo pokanje kože in s tem preprečimo bolečine ter zagotovimo lepši in bolj zdrav izgled. Z redno in preventivno pedikuro rešimo in preprečujemo nastanek novih kurjih očes in otiščancev ter poskrbimo za lepa in urejena stopal.

 

Geliranje nohtov

V Hiši kozmetike Lišparija se geliranja nohtov lotimo s kakovostnimi materiali. Za podaljševanje nohtov ne uporabljamo lepila in umetnih plastičnih konic. S tem zagotovimo, da so nohti tudi po odstranjevanju gela nepoškodovani, saj je skrb za zdrave nohte pri nas na prvem mestu. Prav tako dajemo poudarek na obstojnost in naraven videz.

Pri geliranju strankam nudimo pestro izbiro barv, prav tako pa si lahko izberete poslikavo nohtov z motivom po lastni izbiri (nail art). Geliranje je primerno tako za nohte na rokah, kot tudi na nogah.

 

Permanentno lakiranje

Permanentno lakiranje je odlična izbira, če se želite izogniti dnevnemu popravljanju laka za nohte. S permanentnim lakom težave z izbrisanim in odluščenim lakom za nohte izginejo. Lakiranje zagotovi obstojnost in naraven videz, ravno tako pa nohtov ne poškoduje. Permanentno lakiranje je primerno za nohte na rokah kot tudi na nogah.

Razlika med permanentnim lakiranjem in geliranjem je v tem, da vam s permanentnim lakom nohtov ne moremo podaljšati. Poleg tega so gelirani nohti malce dlje obstojni. Saj se lak nanese na plast gela, ki noht utrdi in je bolj odporen na razne udarce in ostale zunanje vplive.

Permenentno lakiranje priporočamo vsem tistim, ki imate svoje nohte močne in zdrave in se želite znebiti vsakdanjega popravljanja laka na nohtih.

Nasvet:

Če so vaša stopala zdrava in neproblematična, se pedikure lahko lotite že doma. Enkrat tedensko si pripravite kopel. Potrebujete le posodo s toplo vodo, ki ji lahko dodate gel za prhanje, eterično olje ali pa prav kopel za noge, zadostuje že 10 minut. Med namakanjem se trdi koži posvetite s strgalom (ki ne sme biti pregrobo), tanjših in občutljivejših delov nog pa se lotite s pilingom. Tega si lahko pripravite doma, le zmešajte malo soli z žličko oljčnega olja, po želji lahko dodate tudi malo limone, ki posebej ugodno vpliva na porumenele nohte. Nohte si lahko skrajšate in spilite že pred kopeljo, lahko pa to storite po njej, pomembno je le, da nohtov na nogi ne pustite predolgih in se s tem izognete vraščanju. Kljub priporočljivi redni domači pedikuri pa svetujemo vsaj občasen obisk v kozmetičnem salonu, kjer se vaših stopal lotijo strokovnjaki. Obisk kozmetičnega salona tako zatre potencialne težave ter nevšečnosti ter pomaga vzdrževati lepa negovana stopala.