tretmaji za telo

Oblikovanje telesa

 Oblikovanje telesa je vse bolj priljubljeno pri ženskah. Saj so metode hitre in učinkovite. Je pa potrebno poudariti, da je vsak tretma potrebno po določenem času ponoviti. Vse informacije vam vaša terapevtka predstavi na prvem tretmaju oziroma ob prvem pogovoru z vami.

Naj sprva na kratko pojasnimo, kaj je celulit. Gre za nadlogo, s katero se spopada večina žensk. Celulit, pogosto imenovan tudi pomarančna koža, zaradi pomarančni lupini podobnega izgleda, je nepravilno razporejena podkožna maščoba. Njegov nastanek pa je povezan z delovanjem estrogena, zato lahko njegove začetke opazimo že v puberteti, značilen pa je za vse hormonske spremembe (tudi nosečnost in menopavza), ko se raven tega hormona v telesu poveča. Estrogen je krivec za nalaganje maščobnih celic pod kožo. Pogosto slišana trditev, da je celulit posledica debelosti, tako ne velja. Gre za nadlogo velike večine žensk, ne glede na telesno težo. Poznamo različne stopnje celulita, pri čemer je prva neopazna, zadnja pa opazna, ko oseba s celulitom, stoji ali leži. Kaj lahko za odpravo tega storimo? Dragi produkti v obliki krem, losjonov in prehranskih dopolnil imajo navadno le slabo opazen učinek.

Pa vendar je mogoče celulit omiliti. Začnemo lahko že doma. Pomembno je zaužiti zadostno količino vode, se izogibati hitri hrani in, kolikor je le mogoče, telovaditi. Hkrati se velja izogibati kavi, cigaretam in alkoholu, celulit je namreč tudi posledica življenjskega sloga. Ugodne so tudi masaže in pilingi težavnih predelov.

Za vidnejše rezultate pa sta se kot učinkovita pokazala ročna limfna drenaža in body wrapping, maderoterapija in VF 100.

Vacumslim tretma

 

VF 100 je izjemno učinkovit vakuumski tretma, ki omogoča Izgubo obsega telesa že takoj po prvem obisku.

NAJBOLJ INOVATIVNA METODA V BORBI PROTI CELULITU IN MAŠČOBNIM OBLOGAM

 • ZA HUJŠANJE
 • ZATEGOVANJE KOŽE
 • ZMANJŠANJE OBSEGA
 • ODSTRANITEV CELULITA

Zakaj je pa je VF 100 boljši kot drugi Vacuumi?

Tu je nekaj razlogov:

– do 100 cm manjši obseg v 12 tretmajih,
– zajema celo telo,
– uporablja se lahko pri ljudeh s krčnimi žilami ali kapilarami,
– ima učinek hlajenja (maščobne celice se hitreje topijo),
– po terapiji naredimo tudi ročno limfno drenažo,
– že ob prvem tretmaju opazna izguba kilogramov,
– rezultati vidni že po prvi terapiji.

Rezervirajte si svoj termin še danes

Maderoterapija

Madero terapija izvira iz Kolumbije. V svetu ima terapija z lesom starodavno poreklo vzhodnih kultur, kjer se leseni elementi uporabljajo za izvajanje masaže v različne namene (zdravstvene, sprostitvene). Veliko takih tretmajev je iz kitajske ali indijske medicine.

Čas določen za terapijo je za vsak del telesa lahko do 7 ali 15 minut. Za celotno terapijo pa 30 do 45 minut. Ponovitev se izvaja od 6 do 10 x.

Čas oziroma terapija se določi glede na stopnjo celulita. Ravno tako koliko serij bo potrebno ponoviti. Za večjo stopnjo celulita je potrebno narediti včasih tudi 3 serije po 10 obiskov.

Za maderoterapijo je značilna visoka učinkovitost pri odstranjevanju lokaliziranih maščob. Je posebna tehnika masaže za odpravo celulita in preoblikovanja telesa s posebnimi lesenimi pripomočki. Pri madero terapiji se uporabljajo različni leseni pripomočki (valjarji), in delujejo različno na problematiko telesa (odprava celulita, dvigovanje zadnjice, oprava maščobe).

Madero terapija je alternativa masaži kot tudi različnim aparaturnim tehnikam za odpravo celulita in preoblikovanja telesa. V eni masaži, ki traja najmanj 30 min uporabimo vse pripomočke, vsak pa ima svoj namen. V kolikor delamo noge s trebuhom in boki terapija traja 40 min.

Maderoterapija deluje kot:

 • suho ščetkanje telesa
 • anticelulitna masaža (globoko glajenje, masaža s členki ali pestmi,..)
 • kot vakumska masaža z aparati ali ventuzami
 • aktiviranje limfe

To je razlog, da maderoterapija res učinkuje, tako v boju proti celulitu, kot v preoblikovanju telesa.

Prednost madero terapije je tudi to, da se madero terapevt ne utrudi in madero terapija je tako vedno 100 % izvedena, kar je dobro za stranko in za samega terapevta. Še ena izmed prednosti madero terapije je tudi v tem, da je je zasnovana na uporabi posebej izdelanih pripomočkov iz lesa in zato 100% naravna tehnika, brez alergijskih reakcij na koži.

Kako deluje maderoterapija?

Bistvo madero terapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. S stimulacijo limfe nastane odpravimo toksine iz telesa, zmanjša se obseg, boljši je metabolizem, posledično koža postaja bolj napeta.

Madero terapija se priporoča za:

 • odpravo celulita
 • odpravo toksinov iz telesa
 • preoblikovanje telesa
 • odpravo maščobe
 • zmanjšanje obsega
 • lepši tonus kože
 • aktivacijo limfe
 • lifting zadnjice

Za maderoterapijo je značilna visoka učinkovitost pri odstranjevanju lokaliziranih maščob.

Rezultati, oblikovanje, toniranje, sproščanje, odstranjevanje celulita,… so bili 100% pozitivni in so zelo vidni že od prve terapije.

Body wrapping

Body wrapping ali povijanje telesa je prav tako ena izmed izjemno učinkovitih metod za odpravo celulita.

Body wrapping je izjemno učinkovit za:

 • odpravljanje celulita
 • zmanjševanje obsega telesa
 • izboljšuje tudi izgled kože pri strijah
 • učinek je viden že po prvem body wrappingu, po nekaj tretmajih pa se ta opazno zmanjša
 • povijanje telesa zagotovi tudi večjo čvrstost in elastičnost kože