Permanentno podaljševanje trepalnic je modni trend, ki je tako med mladimi kot tudi med starejšimi damami zelo priljubljen. Podaljšane trepalnice poskrbijo za urejen in privlačen videz na vsakem koraku, hkrati pa pomenijo prihranek časa pri ličenju.

Z zanimanjem se je povečala tudi ponudba. Na trgu je veliko produktov, ki omogočajo cenovno zelo ugodno podaljševanje trepalnic, kar pa je lahko zdravju škodljivo. Podaljševanje trepalnic zahteva posebno pozornost. Pred samim podaljševanjem je potrebno preučiti naravno strukturo trepalnic in to tudi upoštevati. Poleg pazljivosti in skrbnosti pri izvedbi pa je ključnega pomena uporaba najkakovostnejših materialov, ki ne povzročajo vnetij in alergij. Z rastjo priljubljenosti permanentno podaljšanih trepalnic se zastavlja tudi vse več vprašanj.

Med pogosto zastavljenimi vprašanji smo zbrali osem najpogostejših. Odgovarjala je strokovnjakinja za podaljševanje trepalnic (t.i. lash stilistka) Alenka Štimec.

  1. Ali lahko podaljšane trepalnice uničijo naše naravne trepalnice?

Lahko jih uničijo. Žal se to pri nas pogosto dogaja, saj imajo nekatere stilistke oz. dekleta, ki podaljšujejo trepalnice, premalo znanja, ne uporabljajo dovolj kakovostnih materialov in ne upoštevajo pravil oz. se ne prilagajajo naravnim trepalnicam. V kolikor so trepalnice podaljšane kot je treba, pa je učinek ravno nasproten. Trepalnice postanejo celo bolj zdrave, saj ko imamo t.i. umetne trepalnice, si ne nanašamo maskare, ki trepalnice zlepi in jih slabi in posledično ne potrebujemo močnejšega odstranjevanja ličil, ki lahko prav tako poškoduje ali polomi trepalnice. Permanentno podaljšane trepalnice lahko torej naše naravne trepalnice zaščitijo, vendar mora stilist pri izvedbi upoštevati značilnosti naravnih trepalnic, predvsem pa je pri tem nujna uporaba kakovostnih materialov.

  1. Ali podaljševanje trepalnic boli?

Podaljševanje trepalnic nikakor ne sme biti boleče. Prav tako ne sme priti do hujših reakcij. Kakovostni materiali so certificirani, kar pomeni, da so tudi antialergeni, zato do bolečin in vnetij ne sme priti.

  1. Koliko časa permanentno podaljšane trepalnice obstojijo?

Zgodi se, da nas dan ali dva po podaljševanju katera od strank pokliče in nam zaskrbljeno pove, da ji je ena trepalnica že odpadla. To je nekaj normalnega.

Življenjska doba naravne trepalnice je tri mesece. Trepalnica dva meseca raste, en mesec je v fiksnem stanju, potem odpade. Kot stilistka trepalnic ne morem vedeti, v kateri fazi je naravna trepalnica, ko nanjo prilepim umetno. Normalno je, da trepalnice postopoma tudi odpadajo, nikakor pa se ne bo zgodilo, da bodo odpadle vse hkrati.

Stilisti svetujemo obisk po treh do štirih tednih. Tako ohranjamo poln in lep videz podaljšanih trepalnic. Po treh ali štirih tednih trepalnice le dopolnimo tam, kjer so odpadle.

  1. Kakšna je cena permanentno podaljšanih trepalnic?

Cena je odvisna predvsem od želene gostote trepalnic. Pri tem pa moramo, kljub željam in zahtevam stranke, nujno upoštevati gostoto in ukrivljenost naravnih trepalnic. Če so naravne trepalnice kratke, tanke in ravne, nanje nikakor ne bomo lepili dolgih, težkih in ukrivljenih trepalnic. Zaradi napačne ukrivljenost in teže se lahko začnejo vnemati mešički, kar je lahko za stranko zelo boleče, hkrati pa tudi zdravju nevarno.

  1. Ali je ob permanentno podaljšanih trepalnicah še vedno nujna uporaba maskare, če želimo, da so naše trepalnice opazne?

Ne. Eden od razlogov, zaradi katerega se stranke odločijo za permanentno podaljšane trepalnice, je ravno v tem, da si prihranijo vsakodnevno zamudno poudarjanje trepalnic z maskaro. Permanentno podaljšane trepalnice so opazne. Kljub naravnemu videzu, so izrazite in dajejo občutek, kot da so naše naravne trepalnice dolge, močne in skrbno »namazane« z maskaro.

  1. Ali drži, da si permanentno podaljšanih trepalnic ne smemo umivati oz. čistiti?

To nikakor ne drži. Trepalnice si moramo  nujno čistiti. To je prvi pogoj za lep in zdrav videz trepalnic. Vse več stilistk svoje stranke opozarja, da prepogosto čiščenje permanentno podaljšanih trepalnic povzroči hitrejše odpadanje. A to, v kolikor trepalnic ne čistimo pregrobo, ne drži. Trepalnice nam bodo hitreje odpadle, če se bo na le-teh nalagala umazanija. Znano je, da je čistoča prvi pogoj za zdravje in lep videz. To velja tudi pri permanentno podaljšanih trepalnicah.

  1. Ali so podaljšane trepalnice primerne le za mlade gospe in gospodične?

Menim, da lahko dekle takrat, ko začne redno uporabljati maskaro, le-to nadomesti tudi s permanentno podaljšanimi trepalnicami. V naš salon pa pride tudi veliko starejših dam, tudi gospe v zrelih letih, ki imajo že precej gubic okoli oči, v katere včasih zaidejo tudi maskara in ostala ličila, kar pokvari urejen videz. S permanentno podaljšanimi trepalnicami se tem težavam izognejo.

  1. Ali se s permanentno podaljšanimi trepalnicami lahko kopamo v morju?

Vsekakor! Voda jih ne odlepi ali poškoduje.  Permanentno podaljšane trepalnice so odlična izbira za na plažo, saj smo lahko vedno in povsod urejene. Maskara in ostala ličila se nam na soncu in v vodi razmažejo, podaljšane trepalnice pa omogočajo brezskrbno urejenost.

 

Poglejte nekaj fotografij naših strank s permanentno podaljšanimi trepalnicami.

Rezervirajte si svoj termin še danes