Nasveti

 

Modni trendi ali novodobne frustracije?

Kako izbrati pravo metodo lepotičenja

Revije, reklame, Facebook profili, Youtube posnetki, plakati ob cestah … tako družbeni mediji, kot tudi naša okolica nas dnevno nagovarjajo k storitvam in metodam, ki nam bodo zagotovile popolni videz, po katerem naj bi hrepeneli. Četudi zase vemo, da smo razmišljujoči posameznik, na katerega reklamni oglasi in trenutni trendi ne vplivajo, pa so manipulativna orodja, po katerih rada poseže velika večina ponudnikov lepotnih inovacij, pogosto zelo močna ali celo premočna. Če nas na prvo žogo ne premami obljuba lepšega izgleda in posledično večje samozavesti, nas dandanes pogosto prepriča argument prihranka denarja, predvsem pa časa. Za prosti čas, ki ga bomo lahko preživeli s prijatelji, družino ali v samoti, ob svoji najljubši knjigi ali drugi sproščujoči aktivnosti, pa smo pripravljeni storiti marsikaj. V tem prispevku se bomo posvetili modnim trendom lepotičenja, ki so lahko odrešitev, ali pa nočna mora.

Na tem mestu se osredotočamo predvsem na tegobe in obljube izpolnjenih želja želje tistih dam, ki jim ličenje in urejen zunanji videz veliko pomenita, ali pa so v lepotičenje zaradi službenih zapovedi primorane vložiti nekoliko več pozornosti. Zahtevana poslovna urejenost in osebni modni stil gresta z roko v roki z negovanim obrazom, manikuro, v toplejših dneh tudi pedikuro. Med, za prvi vtis najpomembnejše dele telesa, zagotovo sodi obraz, zato bomo v naslednjih nekaj povedih temu namenili največ pozornosti.

 

Prvi korak na poti k urejenemu videzu je vsekakor negovana koža. Ta je, poleg zadostnega spanca, zaužite tekočine in zdravega življenjskega sloga, navadno rezultat negovalnih mask, pilingov in nege obraza. Gre za storitve, ki jih ponuja nemalo kozmetičnih salonov. Vendar obisk v salonu vzame čas, na drugi strani pa reklame ponujajo produkte, s katerimi se kožnih nepravilnosti znebimo v »samo nekaj minutah«. Kaj storimo? Na poti iz službe se ustavimo v prvi drogeriji, vprašamo za čarobno črno masko in se nege lotimo kar doma. Tako prihranimo čas, denar in … pogosto tudi dostojanstvo. Med mnogimi pripovedmi o uspehu čudodelnih mask je vse več zgodb o neučinkovitosti produkta ali, huje, poškodovani koži, zaradi katere moramo obiskati zdravnika, kasneje pa se neizogibno redno sestajati s strokovnjaki v kozmetičnih salonih. Podobne so zgodbe domačega povečevanja ustnic, ki se na prvi pogled zdijo kot dvojna zmaga, prihranijo namreč čas in denar. Pa je res tako? Mnogi zdravniki in kozmetični saloni, kakor tudi iskreni uporabniki, bodo trditev brez omahovanja ovrgli.

 

Poleg argumenta prihranka časa, nas (pre)pogosto prepriča nizka cena. Je najcenejši ponudnik res najboljši? Te možnosti nikakor ne izključujemo, vendar se, žal, izkaže le izjemoma. Odlična pokazatelja zmote in nastale škode zaradi cenejše izbire sta permanentno vrisovanje obrvi in podaljševanje trepalnic.

Vrisovanje obrvi, predvsem po japonski metodi, ki jo izvajamo v Hiši kozmetike Lišparija, zagotovi naraven izgled, hkrati pa nam jutranje lepotičenje prihrani tudi za letno dni. Obrvi so namreč del obraza, ki s svojo obliko nezanemarljivo vplivajo na zunanji videz, zato se nemalo dam pri dnevnem oblikovanju le – teh zamudi tudi za več deset minut. Permanentno vrisane obrvi imajo tako lepotni učinek, hkrati pa pomenijo precejšen prihranek časa. Lahko. Lahko pa je zgodba obrnjena. Podobno kot s podaljševanjem trepalnic je tudi v primeru vrisovanja obrvi na trgu vse več ponudnikov z »neverjetno nizkimi cenami«. Posledice pa so pogosto prav tako neverjetne.

 

Prevečkrat smo bili priča strankam in pripovedim o rezultatih hitrih in poceni storitev, ki so obraz popačile, v hujših primerih tudi škodovale zdravju. V izogib obrvem, ki izgledajo, kot risba nad flomastri navdušenega petletnika in trepalnicam, ki povzročajo vnetje očes, je pred lepotnimi tretmaji in posegi smiselno premisliti o ponudbah in njihovih posledicah. Prihranjen čas in denar sta morda prvotna rezultata, vendar popravki škode pogosto vzamejo še več časa, hkrati pa pomenijo dodatne račune.

Kako torej prihraniti čas, denar in pridobiti največ od ponujene storitve? Prvi korak je informiranje. Preden se odločimo za lepotne metode z izrazitejšim rezultatom, kot so odstranjevanje ogrcev, permanentno vrisovanje obrvi in podaljševanje trepalnic, je vredno nekaj časa posvetiti spoznavanju postopkov in možnih rezultatov posameznih storitev. Poglobiti se velja v zahteve in značilnosti naše kože, saj se primerni tretmaji za različne tipe kože lahko precej razlikujejo. Pri domači kozmetiki so najvarnejši naravni produkti, ali pa lepotilna sredstva, ki sta nam jih je predpisala dermatolog ali strokovnjak v kozmetičnem salonu. Za olepševanje trepalnic in obrvi pa je najboljša izbira lepotni salon z usposobljenimi strokovnjaki, ki za lepotne dodatke in posege uporablja le preverjene in kakovostne materiale.

 

V Hiši kozmetike Lišparija je zdravje in dobro počutje naših strank poglavitnega pomena, zato se pred vsakim večjim lepotilnim postopkom posvetimo koži stranke. Po posvetu o željah in pričakovanjih se postopkov lotimo le s preverjenimi in kakovostnimi materiali, ki zagotavljajo varno izvedbo in naraven videz. O novih postopkih, njihovih učinkih in morebitnih reakcijah se nenehno izobražujemo in usposabljamo. Poleg lepotnih storitev, smo strankam vsak delovni dan na voljo tudi za svetovanje o koži primernih produktih.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in