Nasveti

Prihaja zima in z njo temperaturne razlike, ki imajo na našo kožo večji vpliv, kot jim ga morda pripisujemo. Kožo zunaj izpostavljamo hladnemu in vlažnemu zraku, notri pa je zaradi ogrevanja zrak topel in suh. Menjavanje temperatur za kožo pomeni šok, ki pa ga lahko blažimo s pravilno nego. Zaščititi jo moramo pred zunanjim zrakom in hkrati pred izsušitvijo, ki kožo naredi suho, srbečo in razdraženo.

Suha in razdražena koža je bolj podvržena infekcijam in poškodbam, zato ima skrbna nega tako estetski, kot tudi zdravstveni pomen. Za uspešno zaščito moramo kožo nahraniti, hkrati pa ji v boju proti izsuševanju zagotoviti zadostno količino vlage.

Kakšne izdelke torej uporabiti? V hladnih dneh je pomemben dnevni nanos izdelkov, ki kožo hkrati vlažijo in mastijo. Za obraz tako velja izbrati kozmetične izdelke z višjo vsebnostjo maščobnih komponent, ki na povrhnjici tvorijo zaščitni sloj, ki koži preprečuje izgubo vlage. Takšni izdelki hkrati tvorijo zaščitno plast, ki zmanjšuje vplive hladnega zraka na kožo. Vlažilne komponente v kozmetičnem izdelku pa so nujne, saj koži dajejo vlažnost in prožnost, ki sta nujni za njeno nemoteno delovanje.

Pomembni so tudi izdelki za prhanje. Strokovnjaki pozimi odsvetujejo prepogosto umivanje in uporabo prevroče vode, hkrati pa priporočajo uporabo blagih mil in vodo s temperaturo do 35 stopinj Celzija. Po prhanju je pozimi, bolj kot v preostalih obdobjih leta, potreben nanos kreme ali losjona na kožo, posebej ugodno na kožo delujejo rastlinska olja in karitejevo maslo.

Pri zimski negi kože pogosto pozabimo na zaščito pred UV žarki, vendar je vpliv sonca, še posebej na smučanjih, kljub nizkim temperaturam, nezanemarljiv. Rezultat neprimerne zaščite je lahko enak kot poleti – opečena koža, zato velja ob vsakem izpostavljanju soncu, ne glede na letni čas, uporabljati izdelke z UV faktorjem.

Pozimi pa je dobrodošla tudi uporaba obraznih mask, ki jih lahko hitro in enostavno pripravite že doma. Med učinkovitimi negovalnimi maskami, ki kožo ščitijo pred izsušitvijo, je mandljeva maska za obraz in dekolte.

Potrebujete:

- pest sladkih mandljev

- žličko medu

- žličko jogurta

Priprava:

Pest sladkih mandljev zmeljete, jim dodajte eno žličko medu in nato žličko jogurta, da nastane gladka zmes.

Uporaba:                                                                                                                                              Na navlažen obraz nanesete masko in jo pustite delovati 15 minut, nato obraz sperete z mlačno vodo. Po negi na obraz in dekolte nanesete negovalno kremo.

Pozimi je za zdravo in lepo kožo nujna redna in skrbna nega s hranilnimi in vlažilnimi kozmetičnimi izdelki. Poleg mask za obraz pa k spočitemu in zdravemu videzu pripomore tudi dnevni vnos zadostne količine vode, redna rekreacija in zadostna količina spanca.

Za zdravje ter lep in urejen videz lahko veliko naredimo že doma, pri ohranjanju lepega videza in lepotnih dodatkih pa smo vam dnevno na voljo v Hiši kozmetike Lišparija.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in