Nasveti

Radi imamo poletje, kaj pa naša koža?

Poletje je čas, ko se predajamo soncu in uživamo v vročih dneh, si včasih želimo, da bi bilo kako stopinjo hladneje in se z navdušenjem nastavljamo vsaki sapici, celo močnemu vetru. Vse to pa pusti posledice na naši koži, četudi te niso opazne. Tako je, zopet bomo nekaj besed namenili negi obraza.

Obraz je najbolj izpostavljen del našega telesa, zato pogosto kaže posledice naših »grehov«. Nega obraza je za zdrav in spočit videz ključna. Kako se lotiti nege obraza poleti? Prvo pravilo, ki ga sicer kar naprej ponavljamo, je uživanje zadostne količine vode. Premajhen vnos vode se namreč hitro pozna na naši koži. Tudi skrb za dovolj spanca ni zanemarljiva. Poznate besedno zvezo lepotni spanec? O tem govorimo! Nikakor ni potrebno pretiravati, a je, glede na trditve zdravnikov in raziskovalcev, najmanj 6 ur spanca na dan za odraslega človeka nujno potrebnih. Sicer pa je količina spanca odvisna od posameznika, navadno odrasli ljudje potrebujejo 6 – 9 ur. Naslednji element, ki je na poti do zdravja in posledično lepega izgleda nepogrešljiv, je rekreacija. Telesna aktivnost je za zdrav videz ključna, zato je ne gre zanemariti. Za svoje telo gre poskrbeti vsaj dvakrat do trikrat tedensko.

Voda, spanje in rekreacija, torej. Seveda sodijo zraven tudi zdrava prehrana in izogibanje kavi, cigaretam, alkoholu in živilom, ki vsebujejo veliko sladkorja. Ob upoštevanju teh elementov sta zdravje in zdrav videz zagotovljena. A praksa kaže, da vsak od nas rad poseže po vsaj enem od prepovedanih živil. Zato je dodatna nega kože, predvsem kože na obrazu, več kot zaželena.

Kako negovati obraz in poskrbeti, da so posledice počitniških pregreh čim manj opazne? Poleti moramo poskrbeti in večkrat dnevno nanesti kremo z zaščitnim faktorjem. To lahko preberemo v vsakem razvedrilnem časopisu ali reviji in slišimo v vsaki reklami. Kar je pomembneje, je zavedanje, da je zaščita pred soncem obvezna ob vsakem izpostavljanju soncu, ne le v poletnih mesecih, saj si lahko brez zaščite kožo poškodujemo še pred poletjem.

Še kaj? Seveda! Nega obraza doma. O pomenu odstranjevanja ličil ne bomo zgubljali besed. Velja pa izpostaviti vlogo tonika, ki ga pri negi obraza večkrat zanemarimo ali pa čisto izpustimo. Zakaj je pomemben? Tonik koži vrne naravno ravnovesje in fiziološki pH, ki je zaradi močnega sonca poleti večkrat porušen.

Kaj pa kreme? Poleti je naš obraz izpostavljen soncu, vetru, morski soli in večjemu znojenju, zato si zasluži skrben premislek, kako kožo nahraniti in negovati. Kot že omenjeno, je za zdravo kožo zelo pomemben vnos vode. Poleg rednega pitja vodje, je pomembno tudi vlaženje obraza. Tega pa se lotimo s hidratantnimi izdelki. Tovrstnih izdelkov je na prodajnih policah toliko, da bi si za preučitev vsakega lahko vzeli dopust, a je pri takšnih produktih pomembno predvsem, da spodbujajo metabolizem in obnavljanje kože, to pa dosežejo z vsebnostjo vitaminov, aloe vere, hialuronske kisline, morskih alg ipd.

Kako še negovati kožo poleti? Z obraznimi maskami. Te si lahko hitro in enostavno pripravimo že doma. Z masko kožo nahranimo, jo navlažimo in sprostimo. Za konec prispevka smo pripravili recept za enostavno in hitro obrazno masko.

Kumarična maska za obraz

Potrebujete:

- pol kumare

- navadni jogurt

Priprava:

Kumaro olupite in jo pretlačite s paličnim mešalnikom, nato dodate 2 žlici navadnega jogurta in maska je pripravljena. Za zgostitev lahko dodate pivski kvas.

Uporaba:

Masko pustite na obrazu do 20 minut in jo nato izperite.

Zakaj je kumarična maska dobra izbira? Kumare učinkujejo vlažilno, čistijo kožo, jo hladijo, blažijo podočnjake in napolnijo obrazne celice z vlago. Z dodatkom kvasa pa, zaradi kvasove visoke vsebnosti vitamina B, pripomorete k svežemu videzu obraza.

 

Prispevek o domači negi in skrbi za kožo obraza z receptom zaključujemo. Poleg nege doma, pa se za dodatno nego, sprostitev obraza in lep videz lahko kadarkoli obrnete na naš kozmetični salon. V Hiši kozmetike Lišparija lahko izbirate med različnimi negami obraza, diamantnim pilingom, za estetsko piko na i pa si lahko privoščite tudi podaljševanje trepalnic ali vrisovanje obrvi z japonsko metodo, ki vas bo razbremenila dnevnega lič

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in