Nasveti

Kako svoje telo napolniti za energijo in veselo zakorakati v nov letni časZima je čas toplih oblačil in okusnih jedi, ki pa so po navadi mastne, težke in močno začinjene. Zunaj smo izpostavljeni nizkim temperaturam, zato se doma, v službah in ostalih notranjih prostorih radi grejemo, grelne naprave pa pogosto izsušijo zrak, kar se pozna tudi na naši koži. Kaj želimo povedati? Zimske navade in razvade po koncu zime na našem telesu pogosto kažejo posledice, ki jih moramo za lahkoten vstop v pomlad v čim večji meri odpraviti.


Pomlad je torej odličen čas za razstrupljanje. To pa zahteva celosten pristop. Kako začeti? Najprej poskrbimo za osnove. Potrebna je zadostna količina spanca. Pomoči metabolizem kože deluje najbolj intenzivno in koža se obnavlja hitreje. Sledi skrb za prehrano. Spomladi so zdravju in dobremu počutju najprijaznejša lahka živila, polna vitaminov. Poleg redne dnevne prehrane, ki se prične z zajtrkom, nadaljuje s kosilom in konča z večerjo, vmes pa vključuje vsaj dve polno vitaminski malici, je pomembno tudi, kaj jemo. Za zdravo prehrano je v jedilnik potrebno vključiti živila, ki ne vsebujejo umetnih dodatkov in ki so pridelana brez pomoči umetnih gnojil, pesticidov in herbicidov. Dober in zdrav spomladanski jedilnik vsebuje veliko vlaknin in vitamina C, odlična izbira so ohrovt, brokoli, radič, regrat, šparglji in limone. Slednje so še posebej učinkovite pri razstrupljanju in njihovo uživanje ima polno pozitivnih učinkov. Ker vsebujejo veliko vitamina C in kalija, odlično krepijo imunski sistem. Hkrati limone, kljub kislemu okusu, delujejo alkalno in uravnavajo pH, pospešujejo prebavo in pomagajo pri zgubi telesne teže. Naslednji korak k regeneraciji telesa in pripravi na pomlad je rekreacija. Gibanje je za zdravje in dobro počutje bistvenega pomena. Redna rekreacija 2-3 krat tedensko pa pripomore k boljši presnovi in razstrupljanju. Rekreacija nas spomni tudi na uživanje zadostne količine vode. Na to pa ne bi smeli misliti le, ko smo fizično aktivni. Pitje vode je za zdravje in dobro počutje ter posledično dober izgled ključnega pomena, zato si velja vodo natočiti v plastenko ali vam najljubšo »flaško za na pot« in jo ves dan nositi s seboj. Pri popolni skrbi za svoje telo pa ne gre pozabiti na svoje misli in notranje počutje. Moramo si vzeti čas zase, si umiriti misli in se popolnoma sprostiti.

Načrt za popolno nego je tako narejen. Dovolj spanca, zdrava prehrana, rekreacija in čas zase. Vendar je tu še nekaj. Za češnjo na torti poskrbimo mi, in sicer z razstrupljevalnim tretmajem. Za popolno razstrupitev vas vabimo v Hišo kozmetike Lišparija na detox obraza in telesa, ki pospešuje metabolizem kožnih celic in ima za rezultat izboljšanje splošnega delovanja, strukture in videza kože. Z malce truda in pozornosti pri prehrani in dnevnih navadah ter z občasnimi obiski v kozmetičnem salonu boste v pomlad zakorakali lahkotni, sproščeni in polni energije.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in