Nasveti

Priljubljena manikura

Katera je vaša prva asociacija, ko zaslišite ali pa zasledite besedi kozmetični salon? Lišpanje, lepotičenje, depilacija, … za prvo mesto se pri večini zagotovo bori tudi manikura. Gre za zelo priljubljeno kozmetično storitev, ki jo ženske vseh starosti koristijo v vseh njenih variacijah in oblikah. V tem prispevku se bomo torej dotaknile ene najbolj zaželenih storitev s palete kozmetičnih ponudb, ki osrečuje in krasi ženske po vsem svetu (ali pa skoraj po vsem ...)

Zakaj manikura? Vse redne obiskovalke kozmetičnih salonov vedo, da so roke eden ključnih elementov prvega vtisa. Vendar je za popolno urejene roke in nohte potreben čas, poleg tega pa popolna manikura zahteva pravilen pristop in skrbno izvedbo. Pravilna nega nohtov? Krajšanje je vendar nekaj najbolj enostavnega, boste rekli … Pa ni čisto tako.   Pravilna nega nohtov omogoča hitrejšo rast nohta in zaščito pred lomljenjem ali cepljenjem. Napačno, pregrobo piljenje ali striženje pa lahko poskrbijo za ravno nasproten rezultat.

Seveda se lahko manikure lotimo tudi doma. Vendar je za vse tiste, z veliko dela in le malo časa, obisk salona bolj privlačna rešitev. Poleg nege rok in reševanja nevšečnosti ali težav z nohti se obisk salona kaže kot najboljša izbira, še posebej, ko se odločimo za podaljšanje nohtov. Kljub vedno večji dostopnosti produktov za domače podaljševanje nohtov, se ti pogosto izkažejo za ne najbolj učinkovite. Rezultati navadno niso dolgotrajni, nekateri produkti pa lahko nohte celo močno poškodujejo. Domača manikura - piling rok in krajšanje nohtov - je z malo potrpljenja, seveda, izvedljiva in tedenski obisk salona v takšnem primeru nikakor ni potreben.

Pri podaljševanju nohtov pa je zgodba nekoliko drugačna. Seveda gre tudi tu preveriti ponudnika oz. strokovnjaka, kateremu prepustite svoje roke. Vseeno pa imajo strokovnjaki v kozmetičnih salonih navadno z napravami in materiali, ki jih uporabljajo, več izkušenj, naprave so namenjene salonski rabi in temu primerno vzdržljive, materiali pa so, vsaj v Hiši kozmetike Lišparija, vedno in predvsem kakovostni. Ne gre le za to, da v našem salonu posegamo po kakovostnih materialih in gre zato zaupati nam in si ne podaljševati nohtov doma, ampak je razlog predvsem v tem, da materiali, ki so na voljo v vsem dostopnih trgovinah, skoraj nikoli niso enaki ali vsaj na istem nivoju kakovosti kot tisti, ki jih kupujejo strokovnjaki.  V izogib nezgodam, trajnim poškodbam, slabim rezultatom ali le slabi volji, je v primeru podaljševanja nohtov vredno zaupati salonski negi.

Kaj sploh ponuja salonska manikura?
Nohte lahko v Hiši kozmetike Lišparija skrbno oblikujemo, uredimo obnohtno kožico in nalakiramo po vaši želji. Za piko na i nudimo tudi poslikavo nohtov ali pa vam za še bolj glamurozen videz nohte okrasimo s Swarovski kristali. V kolikor se odločite za obstojnejšo metodo, pa lahko izbirate med geliranjem nohtov in permanentnim lakiranjem. V čem je razlika? Podaljševanja nohtov se lotimo z geliranjem. Za podaljševanje ne uporabljamo lepila in umetnih plastičnih konic, saj je za nas skrb za stranko in uporaba kakovostnih materialov ključnega pomena. S tem zagotovimo, da so nohti tudi po odstranjevanju gela nepoškodovani. Permanentno lakiranje pa je odlična izbira, če se želite izogniti dnevnemu popravljanju laka za nohte. Tako kot pri drugih storitvah, z lakiranjem poskrbimo za obstojnost in naraven videz, hkrati pa nohtov ne poškodujemo.

Ostaja le še vprašanje, za kakšno manikuro se odločiti? Kakšno barvo, motiv in dolžino izbrati? Tu je najpomembneje, da izberete barvo in obliko, s katerima se boste dobro počutili, saj bodo, predvsem podaljšani nohti, v takšni izvedbi z vami nekaj tednov. Seveda gre dolžino in motiv prilagajati tudi dnevnim aktivnostim in delovnemu mestu, da nas nohti ne pri vsakodnevnih opravilih in dejavnostih ne bi ovirali. Predvsem pa gre za vašo izbiro. Ne glede na modne trende, sezonsko najbolj priljubljeno barvo ali obliko, so vaši nohti del vas in tako se morate z njimi tudi počutiti.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in