Nasveti

V novo leto velja zakorakati z novim valom energije, držati se starih, dobrih, navad, slabe pa spremeniti oz. se od njih v celoti posloviti. Skrb za telo je zagotovo ena tistih navad, ki jih gre obdržati. To si namreč dolgujemo. S skrbjo za svoje telo si podaljšujemo življenje in prispevamo k lastni samozavesti. Sliši se preprosto, pa vendar temeljita skrb za telo zahteva trud in pozornost na vsakem koraku.

Začnemo lahko že zjutraj. Preden naredimo karkoli drugega, se temeljito pretegnemo, naredimo tri najljubše vaje za hrbtenico ter z globokim vdihom in izdihom pričnemo dan. Sledi pitje zadostne tekočine vode, izogibanje (kolikor le lahko) kavi, sladkarijam ter cigaretam in, kolikor nam okoliščine dopuščajo, pet zdravih obrokov na dan. Za popolno skrb si trikrat tedensko privoščimo rekreacijo, najbolje zunaj. Za piko na i pa je tu nega telesa. Za sprostitev je najboljša masaža, za dobro počutje pa kozmetični saloni ponujajo pisano paleto lepotilnih storitev.

Vse napisano je jasno. Malo manj pa je jasno, da je popolna nega primerna tudi za moške. Kozmetični saloni namreč niso le sveti prostori za ženske. In moškim bi moralo biti jasno, da niso nič manj moški, če se sem ter tja malo uredijo. Ne gre le za lepotičenje. Fama, ki se že od nekdaj drži kozmetičnih salonov, je pogosto razlog, da se moški, četudi imajo težavo, kot je vraščen noht, po pomoč ne obrnejo na salon, saj menijo, da je to hram za žensko lepotičenje in osveževanje informacij o novostih v soseski. Vendar temu ni tako. Nemalo storitev v salonih je pogosto čisto primernih ali celo namenjenih moškim.

Kaj naj bi moški iskal v kozmetičnem salonu? Z izjemo salonov, ki so specializirani le za podaljševanje nohtov in trepalnic, je salonska ponudba za moške vedno širša. Hiša kozmetike Lišparija svojim strankam nudi pester nabor lepotilnih, negovalnih in sprostitvenih tretmajev. Prvi od teh, ki je namenjen vsem, ne glede na spol, starost ali modna prepričanja, je masaža. In, da, tudi nekateri kozmetični saloni jo imajo na meniju. Druga zadeva, ki je vsekakor vredna omembe, pa je pedikura. Ste že kdaj slišali moškega, ki je stokal, da ga bolijo prsti na nogah, da se mu vrašča noht, ima kurje oko, da težko hodi … in je, ne da bi pomislil na možnost obiska salona, svojo težavo vzgajal toliko časa, da je bila zrela za nujno medicinsko pomoč? No, pedikura ni le lakiranje nohtov za paradiranje na plaži, je mnogo več kot to oz. pogosto celo nekaj čisto drugega. S pedikuro lahko odpravimo marsikatero resno težavo, ki lahko celo omejuje naše gibanje. Z rednimi pedikurami pa lahko poskrbimo, da se nam nevšečnosti ne ponavljajo. Kaj še bi moški lahko počel v kozmetičnem salonu? Nega obraza se verjetno marsikateremu moškemu sliši kot polaganje opilkov zlata in polžje sline na ženski obraz, z namenom poudarka njenega ženskega sija ali pa podobne neumnosti, a je njen namen pogosto drugačen. Nega obraza je za vse z nečisto in aknasto kožo glavni rešitelj njihovega počutja in samozavesti. Nobeno domače stiskanje in mazanje s kemičnimi sredstvi ali najbolj naravnimi zvarki ne doseže učinka čiščenja kože v salonu.  In moški nikakor ne bo ob svojo moškost, ker bo imel čist obraz. Kaj pa manikura? Poznate koga, ki so mu, na videz le estetski, gelirani nohti pomagali premagati navado grizenja? Tudi za to poskrbi kozmetični salon. In neprijetne dlake na hrbtu in ramah, zaradi katerih je marsikateri moški poleti raje v majici? Hiša kozmetike Lišparija nudi dolgotrajno rešitev, in sicer lasersko odstranjevanje dlak. Pa le ni vse v zlatu in polžji slini.

Skrb za telo je tako povezana predvsem z zdravjem, seveda pa se bolje počutimo tudi, če smo zadovoljni s svojim videzom. Za le-tega lahko največ naredimo sami, za večjo samozavest pa so tu kozmetični saloni. Kar smo želeli poudariti pa je, da skrb in nega telesa nista in se ne bi smela predstavljati kot zgolj ženski zadevi in kozmetični saloni ne bi smeli biti razumljeni kot le ženski terapevtski kotički. V kozmetičnih salonih so enako dobrodošli tudi moški, saj saloni s širšo ponudbo nudijo tudi nemalo storitev, ki so namenjene ohranjanju zdravja in dobrega počutja, kar pa je ključno za celotno človeško vrsto.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in