Nasveti

Prihaja idealen čas za lasersko odstranjevanje dlak

Prihaja čas toplih puloverjev in dolgih plaščev, čas, ko se bomo najbolje počutile toplo oblečene in nas niti privlačnost razgaljenih ramen ne bo prepričala, da zamenjamo svoj najtoplejši puli. Kljub temu, da kože ne bomo kazale še nekaj mesecev, pa je zdaj odličen čas, da se na tople mesece pripravimo.

Sliši se smešno, morda nesmiselno. Naj pojasnimo. Takoj, ko se pričnejo topli dnevi, se želimo hitro nastaviti prvim nežnim toplim sončnim žarkom. Komaj čakamo, da oblečemo najljubšo oblekico, ki smo jo lani nosile na morju. A je pred tem pogosto obvezen obisk kozmetičnega salona. Britje nog je namreč zamudno, hkrati pa ima večina to srečo, da mora to, če si le želi popolno gladko kožo, ponavljati vsak dan. Zato se ob prvih toplih dneh pred kozmetičnimi saloni pojavljajo dolge vrste nestrpnih deklet. Kar želimo povedati, je, da se na poletje lahko pripravite že čez zimo oz. je ravno zima najboljši čas za to. Nadležnih dlak pa se lahko celo trajno znebimo. Ne govorimo o posebnih čarobnih voskih, ki jih prodajajo preko TV oglasov, temveč o metodi, ki deluje. Gre za lasersko odstranjevanje dlak. Za to pa so najbolj ugodni ravno zadnji jesenski meseci, vse do začetka pomladi, ko se ne izpostavljamo soncu.

Za kaj pri laserskem odstranjevanju dlak pravzaprav gre?

Celice melanina absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do gretja lasnega mešička, ga selektivno uniči, pri tem pa ne poškoduje tkiva. Hkrati pa je IPL + RF poseg popolnoma varen in ne poškoduje povrhnjice. Celice melanina v lasnih foliklih absorbirajo določen spekter in segrejejo lasni folikel, ter ga nato izbirno uničijo, ter tako odstranijo dlake brez poškodb ostalega območja.

Kam na lasersko odstranjevanje dlak?

Laserjev za odstranjevanje dlak je več. Najdete jih tako v dermatoloških centrih, kot tudi v kozmetičnih salonih. Prav tako pa si ga lahko za lastno uporabo kupite v trgovini. Vendar je lahko nepravilna uporaba laserja tudi nevarna. Kako se zaščititi?

Domača uporaba je navadno precej manj učinkovita in nikoli ne doseže rezultatov kot tretma v kozmetičnem salonu. Hkrati pa je lahko napačna domača uporaba nevarna, saj za upravljanje z laserjem nismo usposobljeni. Za najboljše rezultate ter v izogib morebitnim opeklinam in poškodbam vam priporočamo obisk ustreznega kozmetičnega salona. V izbranem salonu o laserju čim več sprašujte. Hitro boste ugotovili, ali oseba na drugi strani pozna njegovo delovanje. Pomembno je, da vam kozmetičarka ali dermatologinja ob vsakem posegu zaščiti oči, prav tako pa mora za zaščito poskrbeti sama. Previdni bodite pri leserskih posegih v poletnih dneh, ko imate porjavelo kožo. Večina ponudnikov se v teh mesecih laserskih tretmajev izogiba, nekateri pa jih kljub temu izvajajo. V kolikor izberete takšnega ponudnika, ga nujno povprašajte o zaščiti. V Hiši kozmetike Lišparija nam je skrb za zdravje in dobro počutje stranke na prvem mestu, zato so vsi naši tretmaji in posegi popolnoma varni. Zanima vas vaše zdravstveno stanje in zdravstveno stanje vaše kože, naši aparati so redno servisirani, o vplivih na zdravje in novi tehnologiji pa se vseskozi izobražujemo.

Kolikor tretmajev potrebujem?

Zmotno je misliti, da nas bo laserski poseg ali serija le-teh za vedno popolnoma rešila poraščenosti. Gre le za najboljši približek temu. Poraščenosti z enkratno serijo tretmajev ne moremo odpraviti, saj je naša koža živ organizem, ki nenehno proizvaja in se obnavlja. Z laserjem lahko po določenem številu posegov in primernem vzdrževanju le-teh poskrbimo, da se poraščenost skoraj v celoti zmanjša.

Za 80% zmanjšanje poraščenosti na predelu, kjer se laserski tretma izvaja, je v povprečju potrebnih od 8 do 11 tretmajev. Časovni intervali med posameznimi tretmaji so seveda pomembni. Za maksimalno uspešnost tretmaja priporočamo od 21 dni do 1,5 meseca. Po tej seriji ponovitev pa je za vzdrževanje doseženega stanje potrebna ena ponovitev letno.

Za kaj vse uporabljamo laser?

IPL+RF laser, ki ga imamo v Hiši kozmetike Lišparija, nudi več možnosti. Poleg trajnega odstranjevanja dlak na obrazu in telesu, ki poskrbi za estetski učinek, se lahko z laserjem rešimo tudi vraščenih dlak, ki so lahko tako neprijetne na pogled, kot tudi boleče. Laser uporabljamo tudi za odstranitev sončnih in starostnih pigmentacij, za zgladitev gubic, manjšanje por, odstranjevanje temnih obrob okoli oči, zdravljenje aken in odstranitev žilnih sprememb (kapilar).

Pred laserskim posegom se je nujno posvetovati z izbranim ponudnikom. V Hiši kozmetike Lišparija se vsaki stranki posebej posvetimo in se informiramo o podrobnostih njenega zdravstvenega stanja in njenih želja, seznanimo jo s cilji tretmaja in šele nato pričnemo s posegom. Zavedamo se posledic nepravilne uporabe, zato je naš primarni cilj vedno varnost. V kolikor se odločite za lasersko odstranjevanje dlak ali katerega od drugih laserskih posegov, smo tu za vas.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in