Nasveti

Urejene roke za samozavest in dober prvi vtis

Marsikatera ženska bi se strinjala, da so roke ogledalo človeka. Posvečali pozornost rokam naših sogovornikov ali ne, pa se verjetno vsaka ženska dobro počuti, kadar ima urejeno manikuro. Tega se zavedajo tudi kozmetični saloni, zato nam nudijo vedno bolj pester nabor storitev, ki skrbijo za lepotičenje naših rok in nohtov. 

Kako torej doseči brezhibno urejenost naših rok in nohtov, ki poleg lepega videza tudi traja? Prvi odgovor, ki se nam ponuja, je seveda kozmetični salon. Nato navadno pomislimo na ceno. Ta je pogosto odločilni dejavnik pri izbiri salona. Pa se najcenejši ponudnik splača? Saj so le nohti, boste rekli, kaj pa gre lahko narobe? Tu velja pustiti nekaj besed. Odgovor je marsikaj. Končni debeli, lopatasti izdelek, ki bolj spominja na maškarado kot na profesionalno nego, je najmanj, kar cenena ponudba lahko pusti za seboj. Hujše posledice imajo nekakovostni materiali, zaradi katerih je sicer cena lahko bistveno nižja od konkurenčne, a lahko vodijo do resnih poškodb nohtov, ki niso boleče le na izgled, temveč lahko pomenijo tudi trajno bolečo kožo pod in ob nohtih ter uničene nohte, ki jih težko popravimo, dokler ne zrastejo novi.

Seveda pri tem ne želimo reči, da je najdražja ponudba vedno najboljša. Opozoriti želimo le na potencialne nevarnosti in neprijetnosti, ki jih lahko nepreverjene in nepremišljene odločitve prinesejo, tudi pri na videz tako nedolžni storitvi kot je manikura.

V Hiši kozmetike Lišparija nam je skrb za zdravje in dobro počutje naših strank na prvem mestu. Zato se redno izobražujemo in informiramo o novostih ter svoje znanje nadgrajujemo. Velik poudarek dajemo na kakovostne materiale, ki kožo in nohte negujejo ter jih ne uničujejo. Prav tako pa si pri vseh storitvah prizadevamo doseči čim bolj naraven videz.

Kaj vam za lepotičenje nohtov lahko ponudimo? Hiša kozmetike Lišparija za vas poskrbi z geliranjem nohtov in s permanentnim lakiranjem. Odločite se lahko tudi za lakiranje z navadnim lakom za nohte. Pri vseh storitvah pa vam zagotavljamo varnost, skrb za zdravje nohtov, obstojnost in naraven videz.

Kozmetični salon, če je le preverjen, je torej za dolgotrajno urejen izgled popolna rešitev. Vseeno pa lahko za urejenost rok in nohtov poskrbimo tudi doma, in sicer z redno nego, ki preprečuje morebitne nevšečnosti. Že z dnevno uporabo zaščitnih rokavic pri gospodinjskih opravilih, ki vključujejo vodo in detergente, lahko preprečimo lomljivost in poškodbe nohtov ter izsušeno kožo na rokah. Dnevno lahko poskrbimo tudi, da je naša koža nahranjena in roke ter nohte mažemo s kremo. Pred spanjem pa lahko poskrbimo za prekrvavitev in sprostitev s samomasažo dlani in prstov.

Dvakrat tedensko si lahko privoščimo sproščujočo kopel za roke. Za to potrebujemo le posodico s toplo vodo, žličko morske soli in nekaj kapljic eteričnega olja. Lahko pa si pripravimo mlečno kopel. Kot so vedeli že v starem Egiptu, encimi v mleku spodbujajo obnavljanje kože. Priprava mlečne kopeli je preprosta. Potrebujemo le: ½ litra mleka, 2 žlici medu in 2 žlici olivnega olja. Mleko segrejemo in mu dodamo med ter olje. Ko se mešanica ohladi, vanju za 5-10 minut namočimo roke.

Sledi nega nohtov. Tu moramo biti posebej pozorni na pripomočke, ki jih pri tem uporabljamo. Tudi  pri tem je kakovost pilice nezanemarljivega pomena, prav tako pa tudi njena uporaba, saj se s piljenjem v obe smeri z neprimerno pilico lahko noht začne plastiti. Pri uporabi lakov za nohte priporočamo uporabo podlaka, laka po želji in na koncu nanos nadlaka za daljšo obstojnost in dodaten lesk, za obnohtno kožico pa je ugodno negovalno olje. 

Za urejene roke torej lahko poskrbimo že z redno nego doma, za piko na i in daljšo obstojnost manikure pa se vedno lahko zanesemo na preverjen kozmetični salon. V Hiši kozmetike Lišparija smo vam vedno na voljo tako za negovalne storitve, kot tudi za nasvet, kako se nege lotiti doma.

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in