Nasveti

Žensko poletje in osvežilec obraza

Juhuhu, poletje je tu! Komaj čakamo zasluženi dopust in odklapljanje od stresa na plaži, ki smo jo sanjali celo leto. Vseeno pa damam, vsaj večini dam, počitnice ne predstavljajo le pakiranja kopalk in brisač za na plažo. Ko bi bilo le tako enostavno. (Za nekatere verjetno tudi je in tistim ostale močno zavidamo.)

 

Odhod na morje za večino pomeni priprava okvirnega plana, kaj bomo na dopustu poleg plavanja in ležanja na plaži počeli, torej, kaj vse potrebujemo s seboj. Kakšna oblačila in seveda, katere čevlje in katero knjigo bomo vzele na morje ter kaj gre v kozmetično torbico? Ko to spravimo skupaj, sledi maraton nege telesa. Depilacija, piling, manikura, pedikura in zavestno odmišljanje kompleksov. Kovček v roko in pripravljene smo na odhod. Aja, ne, še očala in sončno kremo vzamemo...pa polnilec za telefon. Zdaj pa smo.

Da ne bomo posploševali, vse napisano velja za krog deklet Hiše kozmetike Lišparija in njihovih prijateljic. Zavedamo se, da določene oznake ne veljajo za vsa dekleta in dame in da se ženske med seboj zelo razlikujemo, kar nas dela še lepše in bolj zanimive. Morda pa se v opisu najde celo kakšen moški... No, pa nadaljujmo.

Ker je širša tema našega bloga nega in lepotičenje, se bo naš izpovedni dopustniški napovednik dotaknil posebne poletne kozmetike. Vedno smo namreč rade negovane in urejene, ampak poleti, ob visokih temperaturah, ko na poti na plažo iščemo nekaj stopinj hladnejša zavetja dreves, nam gre namreč po glavi vse kaj drugega kot, s čim si bomo polepšale obraz. Predvsem se nam, ko se pot do plaže kar ne konča, v glavi vrti le podoba morja in litra ne več tako hladne vode, ki smo jo vzeli s seboj. Mislimo torej le na osvežitev...

In da se ob prihodu na plažo naš make up ne razlije po našem obrazu kot ure na Dalijevih slikah, si naredimo uslugo in obraz čim manj utrujamo z mastnimi kremami in bojnimi barvami. Seveda je tu izjema in obvezna oprema krema za obraz z zaščitnim faktorjem, brez katere se na soncu ne pojavimo, a tudi ta mora biti tipu kože in visokim temperaturam ustrezna. Za zaščito je tako poskrbljeno. Kaj pa prekrivnost? Se moramo tej poleti res odpovedati? Rešitev, ki združi tako UV zaščito in prekrivnost ter ni težka mastna fasada, seveda obstaja, in sicer gre za mineralne tekoče podlage, ki so lahko dostopne v vseh trgovinah, ki niso specializirane le za peciva ali belo tehniko.

Poleg obvezne zaščite pred soncem (ki naj bo vsaj srednje jakosti), pa si, kljub visokim temperaturam, tudi poleti lahko privoščimo malo make upa, le da je ta zmeren in ne premočen. Za poletne sprehode in limonade s prijateljicami si nikakor ne odvzamemo pravice do lepotičenja. Temveč si tega celo prilagodimo letnemu času. Poleg letnemu času, tipu kože in okusu ustreznih ličil si za bolj sveže dni pripravimo prav poseben poletni lepotilni pripravek. In sicer osvežilec obraza. Teh je seveda več vrst, mi pa vam ponujamo recept za pripravo domačega vrtničnega osvežilca.

Potrebujete: 25 g posušenih cvetov vrtnice, 350 ml rožne vodice, 50 ml jabolčnega kisa in 2 kapljici eteričnega olja vrtnice

»Stresite cvetne liste vrtnice v steklenico ali kozarec in zlijte čeznje kis in rožno vodico. Dodajte kapljice eteričnega olja vrtnice. Neprodušno zaprite in za tri tedne pustite na hladnem temnem mestu, da se napoji. Odcedite tekočino in jo zlijte v sterilizirano steklenico. Pripravek lahko bodisi razpršite na obraz kot osvežilec bodisi ga nanesete z blazinico vate po tem, ko ste kožo očistili,« (Josephine Fairley, Popolni vodnik do naravne lepote, 2009, str. 37).

Z osvežilcem obraza ali brez pa nas lepe in sveže naredita predvsem dobro počutje in dobra volja. Formula za lep videz na plaži je tako predvsem samozavest, zato je naša naloga, da sprejmemo svoje telo in ga krasimo po svojem okusu, ne glede na trenutne modne trende. Za lepotičenje in lepotni nasvet pa vam je vedno na voljo Hiša kozmetike Lišparija, ki vam z veseljem postreže z idejami in tudi s kakšnim domačim kozmetičnim receptom.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in